Pravila privatnosti

Ovom izjavom o zaštiti osobnih podataka vas želimo upoznati s našim mjerama sigurnosti zaštite vaših osobnih podataka prilikom korištenja naše web stranice www.e-prevoditelj.com i obvezujemo se zaštiti vaših podataka.

Voditelj obrade je e-prevoditelj, obrt za prevoditeljske usluge, S. Radića 63, 31417 Piškorevci, e-mail: e.prevoditelj@gmail.com.

Molimo vas da pažljivo pročitate ovu Izjavu u kojoj je navedeno kako i na koji način prikupljamo, koristimo i obrađujemo vaše osobne podatke ako koristite našu web stranicu. Ako koristite ovu web stranicu pristajete na postupanje s vašim podatcima kako je navedeno u ovoj Izjavi.

Korištenje i obrada svih osobnih podataka provodi se u skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka te u skladu s ovom Izjavom. Sa svim osobnim podatcima i informacijama se postupa povjerljivo i zaštićeni su kako je navedeno u ovoj Izjavi.

1. Obrada, korištenje i čuvanje osobnih podataka Ako koristite našu web stranicu prikupljamo i obrađujemo vaše podatke kako bi vam ponudili što bolju uslugu prijevoda, ovjere prijevoda i tečaja njemačkog jezika te što ugodniju upotrebu naše web stranice. Vaše prikupljene podatke koristimo kako bi vam odgovorili na poruke i upite, napravili ponudu, izvršili usluge prijevoda i tečaja njemačkog jezika, dostavili vam prijevode i vježbe za tečaj njemačkog, kako bi unaprijedili našu web stranicu te kako bi vas informirali o novim uslugama i promocijama i dostavili ponude koje vas zanimaju (uz vaš pristanak).

Ako nam pošaljete poruku ili upit preko web obrasca na našoj web stranici, e-mail adrese ili porukom preko društvenih mreža (Facebook i Instagram), prikupljaju i obrađuju se sljedeći podatci: vaše ime i prezime, adresa, e-mail adresa i dokumenti za prijevod koje nam pošaljete jer su nam potrebni kako bi vam odgovorili na poruku i napravili ponudu. Prema zakonu nam ne morate navesti sve podatke, ali ćete nam olakšati bržu komunikaciju i bržu obradu vašeg upita. Vaše podatke, dostavljene dokumente za prijevod i prijevode čuvamo u posebnom zaštićenom dokumentu na računalu koje je zaštićeno PIN-om i samo im vlasnik obrta može pristupiti. Podatke, dostavljene dokumente i prijevode ćemo trajno obrisati na vaš zahtjev.

Ako budete naručili prijevod ili tečaj njemačkog jezika preko web obrasca, e-mail adrese ili porukom preko društvenih mreža (Facebook i Instagram), prikupit i obradit ćemo sljedeće podatke: vaše ime i prezime, adresa, OIB i dokumente za prijevod koje nam pošaljete jer su potrebni kako bi izvršili uslugu te kako bi kasnije ispostavili račun. Vaše podatke, dostavljene dokumente za prijevod i prijevode čuvamo u posebnom zaštićenom dokumentu na računalu koje je zaštićeno PIN-om i samo im vlasnik obrta može pristupiti. Podatke, dostavljene dokumente i prijevode ćemo trajno obrisati na vaš zahtjev.

Ako nam budete slali podatke za račun i naplatu usluge preko e-mail adrese ili porukom preko društvenih mreža (Facebook i Instagram), prikupit i obradit ćemo sljedeće podatke: vaše ime i prezime, adresa, OIB i dokumente za prijevod koje nam pošaljete jer su potrebni kako bi Vam ispostavili račun i jer prema zakonu moramo navesti ove podatke na računu. Vaše podatke, dostavljene dokumente za prijevod i prijevode čemo čuvati u skladu s zakonom i zbog potreba knjigovodstva. Ako nam budete slali prijevod koji treba ovjeriti, upisat ćemo vaše podatke dodatno u Dnevnik prijevoda i ovjere jer u skladu s Pravilnikom o stalnim sudskim tumačima stalni sudki tumač koji je ovjerio prijevod mora upisati podatke klijenta u Dnevnik prijevoda i ovjere.

2. Korištenje kolačića Koristimo kolačiće, a ovdje možete pročitati sve u vezi sa korištenjem kolačića na našoj web stranici.

2.1. Što su kolačići? Kolačići su male datoteke koje će se pohraniti na vašem računalu. Pomoću kolačića će sustav pohraniti određene informacije, a također će nam omogućiti da pratimo vašu aktivnost na stranici kako bi vam ubuduće mogli olakšati korištenje stranice i pružiti bolje usluge.

Koristimo kolačiće kako bi vam omogućili jednostavnije korištenje naše web stranice ubuduće te kako bi prikupili podatke o prometu i posjetama na stranici. Vaši osobni podatci će biti pohranjeni sve dok koristite našu web stranicu. Prema zakonu nam ne morate pružiti ove podatke, ali će Vam biti lakše koristiti našu web stranicu.

2.2. Kolačići trećih Možemo koristiti i kolačiće trećih kako bi se podatci s naše web stranice i drugih mjesta mogli prikupiti te koristiti, primjerice za obadu reklamnih oglasa, unaprijeđenja naše web stranice i ostalog. Prema zakonu nam ne morate pružiti ove podatke, ali ako ne pružite ove podatke nećemo biti u mogućnosti postići sve navedeno.

2.3. Odbijanje i isključivanje kolačića Kolačići će se spremiti samo ako vi to prihvatite. Možete sami podesiti spremanje, odbijanje i isključivanje kolačića na vašem računalu i mobilnom uređaju. Ako odbijete ili isključite kolačiće, neke značajke možda neće biti omogućene i možda nećete moći koristiti određene usluge i funkcije web stranice.

3. Google Analytics Koristimo Google Analytics i Google kolačiće kako bi pratili vašu aktivnost na ovoj web stranici, prikupljeni podatci se šalju na Google Analytics server. Google će vaše podatke pohraniti na svom serveru i u skladu sa svojim odredbama. Možete otkazati uslugu Google Analytics na Google stranici.

4. Vaša prava Imate pravo pristupiti svim informacijama o obradi vaših podataka, zatražiti ispravak i brisanje vaših podataka, zatražiti ograničenje obrade vaših osobnih podataka te podnijeti prigovor nadležnom tijelu u Republici Hrvatskoj ako nešto ne bude u skladu s ovom Izjavom. Možete zatražiti promjenu ili ispravak vaših podataka preko naše e-mail adrese, slanjem poruke na Facebook ili Instagram te preko web obrasca.

5. Kome ćemo proslijediti vaše osobne podatake? Vaše osobne podatke ćemo proslijediti sljedećim primateljima kako bi se izvršile usluge poslovanja: knjigovodstvo, prevoditelji i sudski tumači s kojima surađujemo te hostingprovideri i programeri. Ako budete tražili da vam se prijevod dostavi poštom, onda ćemo vaše podatke koristiti kako bi vam dostavili prijevod.

6. Spam poruke Vašu e-mail adresu ćemo prikupiti zbog odgovora na vaše upite, obrade vašeg upita, ponude ili narudžbe, slanja informacija u vezi usluge ili narudžbe, za dostavu materijala i vježbi za tečaj njemačkog jezika te za dostavu prijevoda. Vaše podatke nećemo koristiti kako bi vam slali reklame, promotivne materijale i slično, osim na vaš zahtjev.